Energetische coaching
 

Het Talentenspel

Het Talentenspel 
van Willem Glaudemans

“In je levensmissie heb je maar één werkgever, dat is je ziel” - Willem Glaudemans


Het Talentenspel is een prachtige manier om jezelf vanuit een heel ander perspectief te zien. Namelijk vanuit jouw talenten en wat ze voor jou doen, kunnen doen en wat ze van jou nodig hebben. Functioneren alle talenten wel naar behoren? Ga je wel zo voorwaarts als je graag zou willen? 
Heb je enig idee waar de schoen wringt? 

Door het contact met jouw talenten wordt er ineens heel veel duidelijk! Welk talent werkt te hard of wellicht komt een talent niet uit de verf of wist je misschien niet dat het een talent van jou was?
Door het spelen van het talentenspel kun je ervaren hoe het zit en wat jouw situatie van jou nodig heeft.

Wat doet het Talentenspel voor je?
Het Talentenspel helpt je om jouw talenten te ontdekken, beter te leren kennen en te zien hoe ze optimaal kunnen samenwerken. 
Middels het werken met de 2 spelborden krijgt je steeds beter in kaart hoe jij innerlijk functioneert. Iedereen hier op aarde heeft een missie en heeft ook de talenten gekregen om die te vervullen.
Tijdens het spelen van het spel wordt het duidelijk wat jouw talenten zijn en ga je ontdekken hoe je jouw missie kunt vormgeven.

Het Talentenspel werkt op een onbewuste laag. 
Je dagelijkse denken wordt even wat stil gelegd en je onderbewuste krijgt de kans zich vooral via beelden en gevoelens aan jou te presenteren.

Hierdoor kan duidelijk worden wat eerst onduidelijk was.

Je krijgt in de volle breedte zicht op de manier waarop jij richting kunt geven aan jouw leven.

Hoe werkt het Talentenspel?

Je werkt in het Talentenspel met kaartjes waarop de talenten staan beschreven als Archetypen.
Je kunt deze zien als de bouwstenen van ons onderbewuste.
Het zijn universele oerbeelden die in iedereen aanwezig zijn. Je komt ze o.a. tegen in sprookjes, dromen, legendes en verhalen.

De Archetypen staan in verbinding met het collectieve onderbewustzijn. 
Hierdoor spreek je echt een andere laag aan wanneer je, tijdens het spelen van dit spel, in contact treedt met jouw talenten.
Dat zorgt ervoor dat het spel op een dieper niveau inwerkt, en dat inzichten en transformaties blijvend zijn.

Als Talentencoach kan ik je begeleiden met dit spel.
Het werken met dit spel beslaat zo’n 4 tot 6 sessies van ieder ongeveer 2 uur.

In de eerste sessies ben je bezig met het uitzoeken van jouw talenten en treed je, middels imaginatie, 
met de talenten in contact. 

Tijdens de laatste sessie ben je bezig met het neerleggen van jouw talenten in de levensboom waardoor jouw innerlijk functioneren duidelijk wordt.
Van hieruit kun je ook jouw levensmissie en concrete doelstellingen formuleren.


 

Varianten die mogelijk zijn als het Talentenspel is gespeeld.

De Kasteelronde: mens en transformatie.

Om inzicht te krijgen in jouw eigen functioneren tijdens een bepaalde periode in jouw leven, bijv rouw, op zoek naar ander werk, een scheiding, behoefte aan richting etc.. kan het heel fijn om jouw talenten te ontmoeten tijdens de kasteelronde.
Je loopt door jouw kasteel en gaat van vertrek naar vertrek. Bij elke ruimte staat een talent en daar is een reden voor. Dat zal tijdens de ronde allemaal duidelijk worden.
Na de Kasteelronde leg je de levensboom zodat je kunt zien hoe de talenten zich voor jou inzetten in deze specifieke periode in jouw leven.

Duur van de sessie is ongeveer 2 uren.

Balans creëren met behulp van de vier elementen en het vijfde.

Om een beter inzicht te krijgen in jouw manier van handelen kun je een sessie inplannen om naar de samenwerking van de talenten en de elementen te kijken.
De talenten kunnen op zichzelf archetypisch ingedeel worden bij de vier elementen. Door te onderzoeken hoe het koninkrijk op het wereldbord is ingericht kan duidelijk worden of er balans is of dat de talenten worden afgeremd of juist gestimuleerd door de positie waarop ze liggen. En wat gebeurt er als ze worden verplaatst?
Dit is een interesante manier om inzicht te krijgen in kracht, uitdaging en mogelijkheden.

Duur van de sessie is ongeveer 1,5 uur.

Het Talentenspel en Astrologie. 

Ik start in januari 2024 met een opleiding van Han van Straaten om meer inzicht te krijgen in het Talentenspel in combinatie met Astrologie. De 12 velden van het wereldbord komen overeen met de 12 huizen in de horoscoop. Ook de plaatsen in de levensboom hebben een relatie met de huizen in de horoscoop.
Wat betekent dit allemaal? Hoe kun je de legging op het bord en in de levensboom aanvullen met deze kennis? Ik ga het ondervinden en ik zal het met jullie delen.